info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00
Profesionalna rasvjeta industrija

Osvjetljenje igra važnu ulogu u kreiranju radnog okruženja. Dobro osvijetljeno radno mjesto pozitivno utječe na učinkovitost zaposlenika, optimizira produktivnost i podiže kvalitetu rada.

Uz prerađivačku industriju, u Europi su sve prisutnije nove tehnologije koje pred djelatnike postavljaju zahtjevne vidno-osjetilne zadatke. Ovdje se radi prije svega o elektroničkoj i farmaceutskoj industriji te ostalim industrijskim granama koje postavljaju sve više norme u projektiranju rasvjete. U tom pogledu, posebnu pažnju posvećujemo adekvatnoj boji svjetla, kvalitetnoj regulaciji rasvjete, neutraliziranju direktnog i indirektnog blještanja na zaslonu monitora, kao i ostalim faktorima koji utječu na kvalitetno osvjetljenje radnog mjesta.

Prilikom kreiranja radnog okruženja važan je čimbenik uzvrata boje (Ra). U normama je definiran čimbenik uzvrata boje Ra za pojedini radni proces. Za veliku većinu radnih zadataka traži se da Ra bude veći od 80. Kod industrija koje su vezane uz starije tehničko-tehnološke procese niži je zahtjev za uzvratom boje i u pravilu iznosi Ra > 60. Kod proizvodnih procesa uz povremeno prisustvo ljudi Ra čimbenik pada na 40.

Za većinu radnih zadataka vrlo je važna vertikalna rasvjeta, što znači da tijekom radnog zadatka, vertikalna ili koso postavljena radna površina treba biti dobro osvijetljena. Osim toga kod određenih zadataka važno je i lateralno svjetlo.

Ovisno o visinama, industrijske prostore osvjetljavamo metahalogenim žaruljama, visokotlačnim natrijevim, fluorescentnim svjetiljkama, reflektorima i LED rasvjetom sa širokim, užim ili naglašeno užim snopom rasipanja svjetla.

Industrijska LED rasvjeta omogućava uštede energije od 50% do 80% u odnosu na postojeća rješenja natrijevih, živinih i metahalogenih rasvjetnih tijela. Životni vijek, uvjetovan trajnošću silicijeve diode kao izvora svijetla, iznosi najmanje 50 000 radnih sati . Profesionalna LED industrijska rasvjeta pogodna je za interijere i eksterijere. Otporna je na prašinu i vodene kapljice te ne zahtjeva standardne mjere održavanja.

Za industriju nudimo širok spektar profesionalne rasvjete.

Zatražite više informacija

Polja označena s * obavezno treba ispuniti