info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00
Vode i procesne tekućine

Vode i procesne tekućine

UVC tretiranje vode je čisto fizikalni proces koji ne stvara nikakve nepoželjne popratne produkte ili ostatke. Istovremeno, trošak i učinkovitost ove metode dezinfekcije je izuzetan.

Voda koja se koristi u prehrambenim proizvodima (sokovi, bezalkoholna pića ili bilo koji tekući proizvod) može biti utočište za nečistoće koje mogu uzrokovati kvarenje proizvoda ili sadržavati patogene mikroorganizme koji mogu izazvati bolesti uzrokovane hranom. Ozon se može koristiti kao završni korak sanitacije ili prije UV dezinfekcije, stvarajući predoksidaciju. Budući da ozon neće dodati nusprodukte u vodu, ne uzrokuje nikakve promjene okusa koje mogu negativno utjecati na konačni proizvod. Ozon će dezinficirati hladnu vodu koja se ovisno o daljnjim procesima proizvodnje zatim može zagrijati ili koristiti pri istoj temperaturi.

U svim CIP/ SIP aplikacijama, vodeni ozon može poboljšati, smanjiti ili zamijeniti tradicionalne antimikrobne zahvate, kao što su kemijska sanitacija ili sanitacija toplom vodom. Njegova uporaba može poboljšati sigurnost hrane, kao i uštedjeti novac, smanjiti rad, potrošnju energije, materijalne troškove i otpad. Ozon i UVC tehnologijom poboljšava se kvaliteta hrane i osigurava sukladnost.

Primjena ozon i UVC rješenja za vode i procesne tekućine

  • rashladni tornjevi
  • spremnici
  • bunari
  • ovlaživači zraka
  • CIP/SIP
  • procesne vode i tekućine